Coderdojo Maassluis Leer Programmeren in de Bieb

Scratch Studio

Scratch van scratch.mit.edu  is de mooie programmeeromgeving voor kinderen. Hier beginnen de meesten mee, als ze bij Coderdojo komen. Als je Scratch “uit” hebt, dat wil zeggen, je bent erop uitgekeken, dan gaan we wat anders voor je zoeken.

Het helpt als je een account hebt op Scratch. Registreer met je eigen email adres of dat van je ouders. Bevestig je account door op de mail te klikken!

Project toevoegen aan onze studio
We verzamelen de Scratch-projecten van de deelnemers in onze “Scratch Studio“. Om een project toe te voegen aan de studio moet je (1) de link naar de studio volgen en op de knop “Studio Volgen” drukken. Daarna ga je naar de pagina (2) “My Stuff“. Daar is het projectoverzicht. Rechts van het project staat een knop (3) “Voeg Toe” . Daar kies je voor “Coderdojo Maassluis”. Zo. Nu zou hij te vinden moeten zijn op de pagina van de studio, maar dat kan in het echt ook best een uurtje duren.